Este o linie subțire între a materializa din cunoaștere, dar cu claritate izvorâtă din iubire, ieșind cu totul din zona de manipulare și a pica în plasa egoului spiritual datorat cunoașterii, dar fără iubire și empatie față de tot și toate, prin care ceea ce tu știi, simți și vezi deja să folosești ca un atu în fața celorlalți, dominându-i și crezând că doar ceea ce tu știi, vezi, simți și crezi trebuie să se și manifeste.

          Noi suntem cocreatori ai realității, urmând Divinul în toate principiile cosmice în care funcționează așa-zisele legi spirituale, simțind pulsul Universului și tot ceea ce vine din Univers către noi și, de aceea, mai ales când cunoaștem cum funcționează aceste legi suntem responsabili de ceea ce simțim și ce ne dorim spre manifestare.

De multe ori ne dorim și credem că avem nevoie de lucruri și situații în viața noastră care nu ne sunt cu adevărat benefice, dar pentru că mintea noastră așa crede că este bine, conform programărilor primite de-a lungul vieții, alegem să experimentăm asta.

De aici și zicala foarte înțeleaptă “Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să ți se întâmple!”

          În acest proces, cunoașterea de Sine este foarte importantă ca să poți înțelege de ce ai cu adevărat nevoie spre manifestare, ce te face cu adevărat și profund fericit, nu ceea ce ar dori alții pentru tine sau de la tine, nu așteptările pe care cei din anturaj le proiectează asupra ta sau ceea ce mintea ta, dintr-o poziție de concurență sau lipsă, îți spune că ai avea nevoie.

Această abilitate și claritate se construiește și dobândește în timp, trăind situații care credeai că te vor face fericit, dar, odată manifestate în viața ta, dovedesc că nu este deloc așa! Este adevărat însă că multe dintre aceste situații pe care le atragem spre manifestare ne sunt de folos pe calea evoluției noastre, fără ele neajungând la înțelegerea și înțelepciunea care vin, intens, din interior.

          Când începi să lucrezi conștient cu tehnicile de manifestare, adică atunci când tu manifești calitatea de cocreator conștient, nu inconștient, cum facem în majoritatea timpului, atunci este bine să pornești de la a materializa, pentru început, lucruri pe care mintea ta le consideră realizabile, deoarece orice tehnică ai folosi sau oricât de convingător ai fi în discuția ta cu Divinitatea, cu Universul, dacă mintea ta se opune, va veni cu un alt impuls peste, care va anula ceea ce sufletul tău a transmis sau ceea ce a plecat deja către Univers din conștiința ta extinsă.

           De asemnea este important ca ceea ce ne dorim spre manifestare să nu ne înghită și să nu devenim sclavul acelei dorințe și aici mă refer la acea situație când îți dorești o casă mai mare pentru că ai văzut la altcineva și ți-a plăcut, sau ceva scump, care necesită un consum energetic și financiar imens pentru ține, odată ce deja îl posezi. În loc să te manifești pe ține în tot ceea ce ești, te vei subordona și vei fi “sclavul” dorinței tale materializate, fiind necesar să-i slujești, în final pierzând din esența ta vitală și îmbolnăvindu-te atât sufletește cât și fizic. Asta se întâmplă și când ne dorim locuri de muncă foarte importante și foarte bine plătite și când ne dorim case mari, mașini scumpe a căror întreținere ne aduce numai griji, etc.

           În esență, omul poate trăi frumos și armonios cu puține lucruri, majoritatea fiind oferite direct de natură, fără prea mult efort. Din cauză că ne-am pervertit mințile și ne-am transformat în consumatori, ne-am și creat o lume care ne consumă în loc să ne susțină, acum pare că nimic nu ne mai ajunge, nu ne mai satisface și nu ne mai bucură.

De aceea este foarte important ca ceea ce alegem să se manifeste în realitatea noastră materială să fie în concordanță cu Sinele nostru cel mai înalt, cu sufletul nostru și nu în ultimul rând cu corpul nostru și cu capacitatea noastră energetică de susținere de la acel moment.

          Un alt subiect interesant care nu ne-a dat multora pace ar fi dacă este benefic să ne dorim ceva pentru alții sau să creăm realități pentru alții?! Este un subiect foarte sensibil și cu multe nuanțe pentru că tot ceea ce ne dorim pentru alții este absolut necesar să nu contravină dreptului lor Divin, căii și misiunii lor personale. Da, eu pot construi o realitate în care îi văd și pe alții alături și pot să intenționez să se întâmple totul conform binelui nostru comun cel mai înalt, dar nu este bine să intervin asupra alegerilor nimănui și nici asupra modului în care alege fiecare să se manifeste, ca să nu mă încarc cu ceva care nu este pentru mine și nici să-i deviez acelei persoane cursul său. Dar și aceasta se învață tot experimentând!

          Nu este benefic ca cineva să trăiască (și aici mă refer și la relațiile de cuplu) realitatea extinsă a celuilalt, iar el să nu își mai construiască propria realitate, în conformitate cu unicitatea și cu ființa sa. Este, în schimb, minunat ca cei doi să își unească realitățile, să își găsească acele elemente comune de interes personal și evolutiv și, de aici, să creeze împreună, conștient, astfel ca totul să vină mai ușor și curgător în manifestare.

          Dincolo de toate, răspunsurile și manifestarea a tot ceea ce este mai bine pentru noi, se întâmplă când noi rămânem conectați la fuxul creației, fără să ne opunem cu mintea, chemării interioare și vieții! Dar până ajugem acolo, o tehnică magică de manifestare este dansul energetic al intențiilor, care se adresează chakrei celui de-al treilea ochi și pe care noi, mentorii în dans energetic, îl prezentăm cu implicare și bucurie în cadrul modulului de dansuri energetice de aprofundare.

          Așadar, vă aștept cu drag, lumină și bucurie la cursul de dans energetic, pentru a ne manifesta cât mai frumos în conexiune cu ceea ce suntem cu adevărat din Divin, prin noi înșine!

                                          Ramona Musgociu

 Mentor coach în Dansul Energetic