Mintea are două extreme: una e nebunia, iar cealaltă e eliberarea.

  Atunci când îmi golesc mintea de gânduri preluate, judecăți, experimentez o stare de eliberare, de gol, dar un gol împlinitor. 

E momentul în care mintea se conectează cu spiritul meu, căci mintea e o prelungire a spiritului, iar atunci când sunt în conexiune, mintea accesează înțelepciunea spiritului, acel izvor infinit al cunoașterii.

          Atunci când mintea mea conține un amalgam de gânduri și se creează un haos accentuat, voi experimenta ceea ce se numește nebunie.

Puterea minții e la fel de mare în orice extremă s-ar afla. 

Eliberarea ei te propulsează în viață, pe când gândurile preluate îți fură viața, uiți de tine, uiți de ceea ce are nevoie ființa ta și e periculos, căci acționează ca și cum ai fi prins într-o pânză de păianjen. 

          Devii un hamster care aleargă într-o rotiță. Aleargă tot mai tare cu speranța că va ajunge într-un punct, va obține ceva. Ceea ce se întâmplă este că ajunge mereu în același punct și devine tot mai obosit. 

Dar totuși, când e la capătul puterilor se va dezechilibra atât de tare încât va sări de pe acea rotiță și, în cele din urmă, va căuta un alt drum.

Așa se întâmplă și cu noi.

   De ce spun gânduri preluate? Pentru că starea naturală a minții e LINIȘTEA, nu haosul. Ce se creează prin haos? Un haos mai mare. Iar la un moment dat, într-un fel sau altul, haosul din interior se va reflecta în exterior. Studiile științifice au demonstrat că viața este guvernată în proporție de aproximativ 97% de ceea ce se află în subconștientul meu. 

          LINIȘTEA nu vine din exterior oricât am încerca să ne păcălim mintea. Va fi un sentiment de liniște falsă cu care ne vom hrăni mintea. Aceasta va deveni tot mai înfometată, iar noi ne vom lupta cu propriile limite să satisfacem această foame. Ce se întâmplă în continuare? Mă apropii din ce în ce mai mult de haos. Cu cât încerc mai mult să satisfac iluzia creată de mintea contagiată de gânduri preluate, cu atât devin mai nemulțumit, mai nefericit. Acolo începe auto-distrugerea.

   Haosul minții apare în momentul în care mă deconectez de Spiritul meu. Nu mai știu ce vreau, nu mai știu ce sunt. Aceste senzații sunt un semnal de alarmă primit tot de la Spiritul meu. 

         Începe să faci curat în subconștient, iar de fiecare dată când arăți cu degetul, întreabă-te dacă ești tu cel ce judecă sau așa ai fost învățat că e bine sau rău, că e corect sau greșit!?

  Exprimarea autentică fără frica de a fi judecat este un semn de eliberare.

        Metodele prin care îmi eliberez subconștientul de convingerile limitative, de gândurile preluate este dansul energetic și terapia Theta.

Mădălina Cusco, soul coach

Articol publicat în revista nr. 56/22 noiembrie 2021