De ce este recomandat să alegem ținute de culoare albă atunci când experimentăm Dansul Energetic?

      Simbolistica culorilor rămâne una dintre puterile universului cromatic. Încă din timpuri străvechi, obiectele au primit din partea oamenilor asocieri cromatice, iar la rândul lor, culorile au primit asocieri ale universului uman. 

          Cele șapte culori ale curcubeului au drept corespondent cele șapte note muzicale, cele șapte ceruri, cele șapte planete, cele șapte zile ale săptămânii, cele șapte vortexuri. Semnificația simbolică a culorilor conține elemente universal-umane. 

      Doi dintre autorii care s-au oprit asupra simbolismului în general și asupra culorilor în particular sunt Jean Chevalier și Hans Biedermann. Iată câteva observații făcute de aceștia referitoare la culoarea Alb.

Albul este uniunea deplină a tuturor culorilor spectrului luminii, este simbol al inocenței neinfluențate și netulburate a Paradisului primordial. Este scopul final al omului purificat în care este restabilită această stare – smerenia. Albul este însăși lumina!

          Veșmintele albe sau necolorate în general sunt, în numeroase culturi, veșmintele preoților. Ele simbolizând puritatea și adevărul. Transcendere, spiritualitate, măreție sufletească și cale cerească, acestea sunt valorile simbolistice ale veșmintelor albe. 

Pitagora (formatorul geometriei și numerologiei cuantice) însuși le-a recomandat să poarte haine albe celor care erau în căutările de sine, celor care căutau imnuri, semne sacre.

          Albul fiind o non-culoare, este baza tuturor culorilor. Acesta contrastează cu celelalte culori, prin urmare, ceea ce este important este faptul că accentuează suprafața pe care o reprezintă albul în raport cu alte culori (într-un fel, albul conturează și protejează  această suprafață). 

Deci, este o culoare a protecției. Acest lucru se întâmplă și în Dans. Pentru că totul este energie, iar câmpul subtil conține toată informația energetică, dar și coloristica energetică, respectiv, culorile au o energie specifică. În momentul în care dansăm în alb, ne protejăm câmpul energetic, și fiindcă este o culoare a purității și curățeniei, purificăm și spațiul subtil în care viețuim. 

Acționând din alb, vom atrage doar energii asemenea acestei culori calme și pure. Fiind o non-culoare, albul acționează în Dansul Energetic, dar la fel și în viața noastră de zi cu zi, asemenea unui scut ce respinge vibrațiile și culorile cu potențial scăzut. 

           Albul reprezintă noul, totalitatea!

Când spunem că vrem să ne începem viața dintr-o nouă filă de hârtie, de fapt, intenționăm să ne purificăm. Atunci când ne purificăm, ne eliberăm și ne conectăm la valorile infinite ale Universului. 

Cristina Munteanu

Mentor coach în Dans Energetic

Articol publicat în nr. 57/6 decembrie 2021