Relatare Adina Martinescu, coach Centrul de Dans Energetic „ADINA

Cum mi-au schimbat viața Dansul Energetic, 

ceaiurile integrative și o alimentație preponderent vegană

          Cum am slăbit de la 76 kg la 67 kg în doar 3 luni?

Toată lumea a observat că am slăbit foarte mult și a început să mă asalteze cu întrebări. Transformarea mea s-a întâmplat în doar 3 luni. Un rezultat uimitor, nu-i așa? 

          Nu am fost niciodată foarte slabă, dar mai ales după ce am terminat facultatea și munca mea a presupus mai mult munca de birou, am observat că luam tot mai mult în greutate. Toată facultatea mă menținusem undeva între 57-60 kg, la o înălțime de 1,70 m. Ulterior, am pus 5 kg, apoi 10 kg, apoi 15 kg și anul trecut, în 2020, urcam vertiginos spre 80 kg, cu aproximativ 20 de kg în plus față de greutatea mea ideală. Au apărut acele „aripioare inestetice”, practic fiecare bucățică a corpului meu devenea tot mai mare. Am început astfel să caut soluții să slăbesc, să am cu orice preț din nou un corp zvelt și sănătos, ca în facultate.

          Primul impuls a fost să încerc o slăbire accelerată, urmând un plan alimentar cu un consultant în nutriție. Am urmat acel program, am slăbit 8 kg, ajunsesem pe la 68-69 kg, însă, cum nu am mai continuat respectivul plan alimentar, kilogramele mele au revenit la loc, ba mai multe ca înainte. 

Recunosc, însă, că mai aveam „abateri” culinare, deci într-un fel era vina mea, nu a consultantului respectiv. Însă, atât timp cât nu eram echilibrată energetic, dietele nu aveau cum să funcționeze.

           La un moment dat mă resemnasem și am început să pun accent pe alte lucruri care, credeam eu, contează în viață, să te simți sănătos și armonios la alt nivel. Am pus accent pe Suflet, pe dezvoltare personală, am început să citesc foarte mult, să urmăresc emisiuni de spiritualitate, am apelat la diverse terapii și meditații, însă ceea ce am conștientizat mult mai târziu era faptul ca eu lansasem deja dorința în Univers, să mi se trimită o soluție la problema mea cu kilogramele, doar că uitasem de ea.

          Și, conform Legilor Divine, atunci când ceri ceva și ceri din tot Sufletul, Universul nu te uită. Îți trimite situații, evenimente, oameni, informații, tot ceea ce ai nevoie să îți realizeze dorința, doar să fii “atent” la semne! 

Am îmbrățișat pentru început, cu mare drag, pregătirea de terapeut Access Consciousness Bars, care a fost oarecum începutul meu spre lucrul terapeutic cu oamenii. Am înțeles cât de important este să ajuți, să fii contribuție pentru semeni, să lucrezi și să simți energia oamenilor, să îi ajuți să facă schimbări importante în viața lor. Am devenit un om mai conștient de ceea ce îmi doresc și pot să ofer. Însă problema cu kilogramele nu o rezolvasem. Da, mă ocupasem de suflet, de spirit, însă de trup, nu.    

          Atunci, în viața mea a apărut Dansul Energetic!Aveam să descopăr că Dansul Energetic echilibrează organismul și readuce la normal corpul fizic dar și sfera spirituală, acționând în același timp în toate cele 3 niveluri ale Ființei: SUFLET-SPIRIT-TRUP.

Conștientizarea faptului că este foarte important cum te simți în Suflet și Spirit, deja o asimilasem și mă făcea să îmi doresc să urc la următorul nivel în manifestarea dorinței mele de a deveni un om mai bun și conștient de contribuția pe care este necesar să o aducem semenilor. Era timpul să mă ocup și de TRUP!

Am început să asimilez toate cele 12 tipuri de dans energetic și să încep să mă bucur de efectele miraculoase de transformare ce se observau în toată ființa mea.

          Am descoperit dansurile Yang (dansul liber, dansul din poziția culcat, dansul relațiilor, dansul pendular, dansul copacului și dansul cerebral), dansuri dinamice, care pe lângă toate beneficiile pentru suflet și spirit, sunt și o sursă de mișcare extraordinară.

Am continuat apoi cu dansurile Yin (dansul cuantic, dansul de împământare, dansul globului de lumină, dansul angelic, dansul intențiilor și dansul meditativ) care m-au apropiat și mai mult de mine, de sufletul meu și mi-au dat putere să mă redescopăr ca om, dar mai ales ca FEMEIE. 

          Mi-am dat voie să fiu mai mult YIN, într-o lume plină de YANG. Pentru că în fiecare dintre noi se manifestă atât YANG-ul (energia masculină) cât și YIN-ul (energia feminină). Și Doamne, ce bine mă simt în pielea mea acum, cu 9 kg în minus, parcă ceasul biologic s-a dat înapoi cu cel puțin 15 ani ( puteți observa această diferență uitându-vă la fotografiile de mai sus)!

          Mi-a plăcut ceea ce a scris IOAN în cartea sa, “Dansul Energetic” : “Orice mișcare poate însemna o fereastră spre viață. Pe măsură ce veți deschide mai multe ferestre spre viață vă dați acces la bucuria de a trăi. ”

          Reușisem deja prin dansul energetic aplicat în mod constant acasă, dar și în sala de antrenament, să slăbesc 3 kg încă din prima lună de când am început să îl practic.

          Totodată, datorită ridicării nivelului de vibrație generat de dansurile energetice, brusc, nu am mai simțit nevoia să mănânc carne. Nici înainte nu eram o împătimită a cărnii, însă, ca tot omul, recunosc că preferam un grătar de pui sau celebrele “crispy” de la renumita companie americană. Însă, atunci nu eram învățată să îmi ascult corpul. Și acesta, de cele mai multe ori se strângea, sub acțiunea cărnii, iar a doua zi dimineața, după consumul de carne, se resimțea.

Am ajuns astfel la concluzia că renunțarea la carne, în avantajul unei alimentații sănătoase, bazată pe consumul preponderent al legumelor și fructelor, ajută mult la creșterea și menținerea unei vibrații înalte a întregului organism. 

          Între timp, plăcându-mi atât de mult această activitate, mi-am dorit să devin și eu instructor de dans energetic și să ajut și alte persoane să descopere beneficiile terapeutice ale dansului.

Am luat astfel contact cu Academia de Dezvoltare Umană din cadrul Fundației “Bucuria Vieții”, Iași, unde m-am alăturat și implicat, treptat, în majoritatea activităților desfășurate în cadrul cabinetului respectiv.

Am participat astfel la câteva evenimente unde am avut ocazia să primesc și să testez efectele ceaiurilor integrative (tip YANG și tip YIN), descrise și concepute de către Ioan în cartea sa: “Condimentarea Creatoare”.

          Am început în luna octombrie, anul curent, terapia cu ceaiuri integrative (în fiecare dimineață și seară am băut ceaiurile, dimineața preferam ceaiul YANG, neîndulcit, doar cu câteva picături de lămâie, care îmi reducea pofta de mâncare până în jurul prânzului și seara, preferam ceaiul YIN, pentru relaxare și un somn mai odihnitor) și până la jumătatea lunii noiembrie, anul curent, pot spune că am slăbit cu cea mai mare ușurință încă 6 kg.

          Nu știu când s-au topit. Însă starea de bine care mi-o dau cele 9 kg de care am „scăpat” în 3 luni este fantastică!

          Tot pe baza informațiilor din cartea “Condimentarea Creatoare” am învățat și aplicat condimentarea alimentelor și am realizat cât de importantă este relația omului cu plantele.

Asta îmi confirmă și mai mult acum, de ce alimentația sănătoasă, împreună cu mișcarea, contribuie atât de mult la ridicarea nivelului de vibrație al întregului corp. 

Iar ca plus, în cadrul Academiei Integrative, prin Dans Energetic, ne dezvoltăm spiritual, având acces la atâtea resurse minunate ce îmbogățesc ființa umană! Și ce poate fi mai frumos decât o viață trăită la cel mai înalt nivel de conștiință și sănătate?

          Mulțumesc Academiei de Dezvoltare Umană, creatorului Dansului Energetic, Ioan Prisecaru, Puterea Cunoașterii și tuturor persoanelor minunate din cadrul comunității create în jurul acestui concept minunat, pentru susținerea și cunoașterea de care mă bucur zi de zi!

          Persoanele care doresc să mi se alăture pentru a beneficia de programele viitoare ale centrului meu de dans energetic sunt rugate să mă contacteze prin mesaj pe pagina de facebook Centrul de dans energetic „ADINA”! Văsusțin cu bucurie și vă felicit pentru alegerile voastre! 

Mărturie publicată în revista nr. 57/6 decembrie 2021