Dacă am experimentat o relație în care am fost trădați, respinși, umiliți, neîndreptățiți sau abandonați în urma expunerii emoțiilor noastre, a iubirii și nu am vindecat acea parte din noi, am rămas cu o parte din noi acolo, nu vom fi capabili să primim iubire în viitoarele noastre relații.

       – Incapacitatea de a primi iubire se manifestă, în primul rând, în rândul celor ce nu știu ce înseamnă IUBIREA.

       – Dacă în perioada copilăriei, atunci când mi-am arătat Iubirea față de părinții mei, am primit în schimb respingere, ignoranță, neatenție sau poate o palmă, nu voi ști ce înseamnă iubire și, prin urmare, nu voi ști să primesc iubirea celor din jurul meu, mai târziu, în viața mea.

       – Pentru ca o relație să funcționeze în armonie este imperios necesar să existe echilibru între a primi și a oferi!

       – Dacă în ființa mea este prezentă incapacitatea de a primi iubire, atunci când o voi primi, voi avea tendința sau impulsul de a respinge acea persoană sau pur și simplu de a pleca din relația respectivă pentru că nu voi ști ce să fac cu această cantitate de energie sau pur și simplu îmi este frică să o primesc în ființa mea.

       – Dacă voi fi întrebat de ce am plecat din relația respectivă sau de ce am respins persoana respectivă, nu voi avea un motiv exact pentru că de cele mai multe ori nu voi conștientiza frica de a mă lăsa iubit.

       – Frica de a mă lăsa iubit ascunde o serie de traume, răni ale sufletului, nevindecate.

Este foarte important ca, dacă eu sunt cel care oferă iubire, iar iubirea mea nu este primită din pricina acestei incapacități și prin urmare sunt respins sau abandonat, să nu rămân blocat în acea situație și să trec persoana respectivă printr-un proces de iertare pentru a mă putea vindeca de durerea lăsată în mine.

       – O persoană care nu primește iubire este o persoană care asociază iubirea cu durerea și astfel acționează din frică, din iluzia de protecție. Acest tip de comportament este total greșit, deoarece nu mă va proteja de suferință, ci îmi va accentua fricile și suferința interioară.

      – Pentru a depăși o anumită frică este necesar în primul rând să găsesc curajul de a trece prin aceasta. Atunci când o recunoaștem, când o privim în față, aceasta va dispărea.

      – Atunci când sunt incapabil să primesc iubire, sunt incapabil să mă iubesc pe mine însumi! Până când nu voi vindeca rănile și nu voi elibera fricile care se ascund în spatele incapacității de a primi iubire, nu voi reuși să am relații armonioase. Iubirea vindecă! O viață în deplină iubire să avem cu toții!

Mădălina Cusco, soul coach

Articol publicat în revista nr. 58/20 decembrie 2021