Cel care privește în exterior visează. Cel care privește în interior se trezește!

          Când începe “trezirea” noastră se poate să nu avem o adevărată credință. Poate, la început, sunt doar niște „semințe” ale credinței, plantate în noi în timpul experiențelor dureroase de viață prin care trecem. Poate aceste experiențe ne-au fost date ca, în încercarea de a le depăși, să evoluăm! Este posibil ca de fiecare dată când trecem prin situații care ne zdruncină, să avem pierderi dureroase ale credinței. Dar pentru asta am venit pe Pământ: să experimentăm senzații și experiențe pe care nu le putem avea decât trăindu-le! Pentru asta am venit pe Pământ: să ne ridicăm după căderi și să ne înălțăm!

          Nimic nu este făcut, nimic nu este spus, nimic nu este gândit fără să creeze un efect de undă. Auto-transformarea unor oameni îi poate schimba și pe ceilalți, prin reverberație. Această schimbare poate avea loc doar dacă acești „ceilalți”, receptorii, sunt pregătiți să primească efectele energetice.

Generând iertare de sine și iubire, acționăm fără să știm și asupra unor oameni pe care nu-i vom întâlni niciodată!

          În lumea noastră, evoluția se face prin intermediul emoțiilor. Toate lucrurile care sunt situații de a învăța, tot ce înseamnă emoții, tot ce înseamnă înțelepciune, pe care le creează o persoană pentru ea însăși (pe Pământ) ajung și la celelalte ființe, din alte tărâmuri și se deplasează în toate dimensiunile. Fiecare ființă umană are o uimitoare responsabilitate și oportunitate pentru tot ce spune, face și gândește! Această responsabilitate devine mult mai profundă atunci când înțelegem că fiecare acțiune, fiecare cuvânt și gând le afectează pe toate celelalte ființe – nu numai de pe Pământ, ci și pe cele din întregul cosmos!

          Suntem mai mult decât o simplă asamblare de minerale; suntem suflete! Sufletul spune: în tărâmul păcii, al liniștii și al seninătății din care am venit și unde ne vom întoarce, nu avem experiența lucrurilor care se opun. Acolo pacea nu este distrusă niciodată, liniștea nu este tulburată, iar seninătatea e constantă. Fără opoziții nu am putea cunoaște sau aprecia, cu adevărat, aceste binecuvântări. Astfel am decis să luăm formă într-o lume a opozițiilor, un loc unde aceste lucruri sunt rare, dar pot fi create de noi înșine, un loc în care ne trăim planurile de viață.

          Vibrația noastră afectează Universul mult mai mult decât o fac acțiunile noastre! Călugărul care stă singur în vârful unui munte radiind o vibrație de pace aduce mai multă armonie în lume decât mâniosul apărător al păcii, a cărui frecvență nu face decât să creeze mai multă energie asemănătoare cu a lucrurilor cărora i se opune cu atâta vehemență. Vindecarea și pacea dintr-un om acționează către vindecarea și pacea din Lume!

          La baza acestei expuneri se află cartea: „SUFLETE CURAJOASE” scrisă de Robert Schwartz. Citind-o și recitind anumite pasaje, am cules și am prezentat în acest format ceea ce mi s-a părut deosebit!

Carmen Claudia Morar

Articol publicat în Revista nr. 59/03 ianuarie 2022